mercoledì 30 luglio 2014

SIETE INTOLLERANTI AL GLUTINE?

SIETE INTOLLERANTI AL GLUTINE?

Sempre più spesso troviamo nei negozi prodotti senza glutine.
Credo che sia una bella comodità per le persone celiache, perchè quando si è intolleranti al glutine e vengono assunti cibi che lo contengono si genera un’infiammazione nell’organismo, specialmente nell’intestino.

I villi intestinali vengono danneggiati e i nutrienti non vengono più assorbiti in modo corretto, con conseguente carenza di vitamine e minerali.
Sembra che moltissime persone siano intolleranti al glutine senza saperlo: se avete mal di testa, gonfiore addominale, stanchezza, mal di stomaco, dolori articolari, insonnia, depressione e altri disturbi la causa potrebbe essere il glutine.

Mark Hyman, esperto in metabolismo e alimentazione e autore di numerosi libri, durante il Dr. Oz Show ha suggerito un test per vedere se si è intolleranti: per due settimane eliminare tutti i cibi che contengono glutine (per esempio prodotti a base di cereali come grano, orzo, farro e segale).
Attenzione però, perche’ il glutine si trova anche in cibi trattati, salse o altri alimenti che contengo additivi, esaltatori di sapidità e addensanti.
Potete sostituire i cereali del mattino e il pane con patate dolci e/o uova oppure un frullato con proteine di soia o riso in polvere, yogurt e noci.
Delle buone alternative per pranzo e cena possono essere riso integrale, pesce, pollo, quinoa, amaranto, patate arrosto, olive, popcorn, broccoli, carote, insalata ecc.
Dopo le due settimane senza glutine reinserite degli alimenti che lo contengano e se i disturbi si ripresentano può trattarsi di un’intolleranza.
In questo caso fate degli esami del sangue più approfonditi (c’è un test specifico).

Molte persone consumano i prodotti senza glutine, pensando che sia buono per l’organismo, ma ai fini di perdita di peso questi prodotti non sono indicati.
Il glutine è la parte proteica del cereale e togliendo le proteine rimarrà una quantità maggiore di carboidrati, che si trasformano in zuccheri più facilmente, specialmente se si tratta di cibi raffinati.



While restrictive in some aspects, a gluten-free diet doesn’t have to be all about deprivation. This diet plan makes going gluten-free easy.

It’s a surprising statistic, but a study found that 81% of people suffering from celiac disease (gluten intolerance) who followed a gluten-free diet gained weight. That’s because there is a common misconception that anything labeled "gluten-free" must be good for you.


There is a way to go gluten-free naturally with a diet rich in whole and unprocessed foods, vegetables and lean cuts of protein, as listed in this diet plan, complete with recipes.
Many processed gluten-free foods and gluten-free junk foods not only contain almost twice the calories as their traditional counterparts, but they can also be double the price. In addition, processed gluten-free foods are lower in fiber, so you won’t stay full as long, and many people who follow a gluten-free diet are missing out on the benefits of good carbohydrates like brown rice, fruits or beans, which all help to regulate blood sugar.

 

Day 1

Breakfast: Sweet Potato Hash with Eggs

Snack: 1 Piece of Fruit and Indian Spiced Cashews

Lunch: Asian Bean Salad with Tahini Dressing

Snack: Roasted Tomato and Garlic Spread

Dinner: Grilled Shrimp Brochettes and Quinoa Timbales with Roasted Peppers and Herbs


Day 2

Breakfast: UltraShake

Snack: 1 Piece of Fruit Plus UltraMind Road Mix

Lunch: White Beans on a Bed of Greens

Snack: Olive Tapenade and Raw Vegetables

Dinner: Wild Salmon with Rosemary Sweet Potatoes and Lemon Asparagus


Day 3

Breakfast: Apple Walnut Amaranth

Snack: 1 Piece of Fruit Plus Brazil Nut Bars

Lunch: Quinoa and Garbanzo Bean Salad

Snack: Artichoke Antipasto and Raw Veggies

Dinner: Moroccan Chicken with Cauliflower and Cashews


Day 4

Breakfast: Breakfast Burrito

Snack: 1 Piece of Fruit and Indian Spiced Cashews

Lunch: Roast Turkey Breast and Avocado Cream on a Bed of Greens

Snack: Lemony Hummus with Raw Veggies

Dinner: Coconut Dal with Steamed Broccoli and Brown Rice


Day 5

Breakfast: Peach Quinoa with Flax and Nuts

Snack: 1 Piece of Fruit Plus Anytime Snack Mix

Lunch: Curried Waldorf Salad

Snack: Tahini with Flax Crackers

Dinner: Sesame-Crusted Sole with Baby Bok Choy and Wild Rice


Day 6

Breakfast: Hot Brown Rice, Nuts and Flax

Snack: 1 Piece of Fruit Plus UltraMind Road Mix

Lunch: Tarragon Chicken Salad

Snack: Avocado with Lemon

Dinner: Ratatouille


Day 7

Breakfast: Ratatouille Omelet

Snack: 1 Piece of Fruit Plus Brazil Nut Bars

Lunch: Lentil Salad

Snack: Dark Chocolate or Cocoa Nibs

Dinner: Balsamic-Marinated Tofu with Herbs and Sautéed Spinach



passioneperlosport 


http://passioneperlosport.blogspot.it


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